مهمترین علل خیانت‌های زناشویی

خیانت به معنای شکسته شدن پیمان ازدواج است که به موجب آن یکی از زوجین به شکل پنهانی هنجارهای زناشویی را زیرپا گذاشته و با فردی دیگر رابطه‌ای جنسی یا عاطفی برقرار می‌کند.

تعریف خیانت‌های زناشویی چیست؟

بیشتر افراد تجربه مواجهه با خیانت را به مانند آسیبی جدی داشته و تجربه کرده‌اند، آسیبی که شدت آن به اندازه یک زمین لرزه است به طوریکه احساساتی مانند اضطراب، خشم، کاهش عزت نفس، غم و افسردگی به سراغ فرد می‌آید. البته باید توجه داشت که میزان بروز خیانت در فرهنگ‌ها، برهه‌های تاریخی، گروه‌های اجتماعی- اقتصادی و سنین مختلف متفاوت است ولی به طور کلی خیانت در افرادی بیشتر دیده می‌شود که علایق جنسی شدیدتری داشته و یا رضایت کمتری از شریک زندگی خود دارند.

  • انواع خیانت:

خیانت به طور کلی در دو دسته تقسیم می‌شود. خیانت‌های عاطفی و خیانت‌های جنسی. خیانت عاطفی به معنی برقراری رابطه صمیمی احساسی با فردی جز شریک زندگی است. به همین ترتیب خیانت جنسی نیز به معنای برقراری روابط جنسی با فردی جز شریک زندگی خود است. ممکن است این دو شکل با هم ترکیب شوند و خیانت عاطفی-جنسی به طور همزمان رخ دهد. معمولا گفته می‌شود وقوع خیانت‌های جنسی بیشتر برای مردان و وقوع خیانت‌های عاطفی بیشتر برای زنان رنج‌آور است. از طرف دیگر می‌توان انواع خیانت را با توجه به شرایط فرد و میزان علاقه و تعهد موجود در رابطه نیز طبقه‌بندی کرد:

1-خیانت موقعیتی

 به معنای تسلیم شدن در مقابل میل جنسی در شرایطی خاص است که در این نوع از خیانت فرد حاضر به از دست دادن همسر و یا شریک زندگی خود نیست.

2-خیانت تحت اجبار

در این نوع خیانت نیز فرد به شریک زندگی خود علاقه‌مند است و سعی می‌کند به او متعهد بماند اما از ترس واکنش‌های فردی که نسبت به او ماجراجویی جنسی نشان می ‌هد، تسلیم می‌شود. این واکنش‌ها ممکن است دامنه‌ای از تهدیدهای عاطفی (مثل ترک کردن یا بی‌توجهی) تا تهدیدهای جسمی را در بر بگیرد.

3-خیانت عشقی

در این نوع از خیانت فرد کاملا علاقه خود نسبت به شریک زندگی‌اش را از دست داده و به فرد دیگری علاقه‌مند می‌شود.

4-خیانت عشقی متعارض

در این حالت فرد به طور همزمان به چندین نفر علاقه‌مند است و ممکن است روابط پنهانی زیادی داشته باشد.

دلایل عمده خیانت‌های زناشویی:

تقریباً نیمی از افرادی که در روابط متعهد هستند، در نقطه‌ای از رابطه دست به خیانت می‌زنند و این مساله با شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی بسیار فراگیرتر شده است. در اکثر موارد فرد خیانت‌کننده حاضر به از دست دادن همسر و یا شریک زندگی خود نیست  و معمولا در روابط زناشویی نتیجه خیانت طلاق است، پس چرا افراد خیانت می‌کنند؟

دلایل خیانت در افراد مختلف متفاوت است. برخی برای حل مشکلات جنسی خود، برخی برای کسب توجه بیشتر، برخی برای ایجاد هیجان و یا تغییر در زندگی دست به خیانت می‌زنند ولی آنچه مسلم است ریشه و اساس خیانت گرایشات جنسی است که البته می‌تواند در مردان و زنان متفاوت باشد. بیشتر مردانی که خیانت می‌کنند عمده‌ترین دلیل خود را نارضایتی جنسی از رابطه فعلی می‌دانند و بیشتر زنان دلیل اصلی خود را نارضایتی عاطفی می‌دانند. برخی پژوهش‌ها نشان داده است که مهم‌ترین دلیل زنان برای خیانت نارضایتی از رابطه فعلی است و مهم‌ترین دلیل مردان برای خیانت، نارضایتی‌های جنسی و همچنین نبود درک متقابل و مشکل در برقراری ارتباط با همسرشان است.

راه‌های پیشگیری از خیانت همسر چیست؟

خیانت‌های زناشویی جزء یکی از پیچیده‌ترین اختلالات میان زوجین است و بر خلاف تصور اکثریت افراد، بی‌درمان نبوده و با رعایت اصولی به ظاهر ساده می‌توان زندگی مشترک را نجات داد. محققان و روان‌شناسان اعتقاد دارند که جذب شدن به افراد دیگر مسئله‌ای کاملاً طبیعی است بنابراین با قبول این مساله می‌توان با رعایت اصول و قوانین کلی از رخ دادن این اتفاق در زندگی مشترک جلوگیری نمود.

اصل شماره 1- حمایت کردن

طبیعتا تمامی افراد در زمان‌های مختلف دچار رفتارهای متفاوتی از جمله عصبانیت، اضطراب، افسردگی، خشونت و … می شوند ولی در صورت عدم کنترل این رفتارها، می‌توانند تبدیل به طوفانی در زندگی ما شده و رابطه زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد. پس یکی از مهم‌ترین کارها، کنترل خدشه‌دار شدن رابطه عاطفی و زناشویی است.

یکی از راه‌های دیگر برای جلب حمایت همسرتان، توافق مشترک است یعنی در زندگی زناشویی تان هیچ کاری را بدون توافق دو طرفه انجام ندهید. با این اقدام هیچ کاری در زندگی زناشویی، علی‌رغم میل دیگری صورت نمی‌گیرد و همواره در مورد هر مساله‌ای با همسرتان صحبت و توافق کرده و راه‌حل‌هایی را انتخاب می‌کنید که مورد پذیرش هر دوتان باشد.

اصل شماره 2- توجه کردن

توجه به مهمترین نیازهای عاطفی و جسمی همسر باعث می‌شود که شادابی و سرزندگی همیشه در رابطه زوجین حفظ گردد. دانستن این مساله بسیار مهم است که نیازهای عاطفی و جسمی زوجین در دوره‌های مختلف زندگی و سنین مختلف متفاوت بوده و نیازمند تغییر و تحول است ولی اصل توجه همان است. پس ابتدا باید نیازها را شناسایی و سپس برطرف نمود.

اصل شماره 3- صداقت

یکی از اصول مهم در ازدواج و زندگی مشترک صداقت و روراستی است. یعنی زوجین از احساسات، نیازها، مشکلات، پتانسیل‌ها، برنامه‌ها و افکار یکدیگر باخبر باشند.

اصل شماره 4- صحبت کردن

صحبت کردن در مورد اتفاقاتی که در طول روز افتاده است و یا احساساتی زوجین و یا هر بحث دیگری نیازمند زمان و تمرکز است. پس باید زمانی را در طول روز برای خلوت کردن با همسر در نظر گرفت به طوریکه توجه کامل زوجین به یکدیگر بوده و حتما تنها باشند که در آن زمان به دنبال تفریح، گفت و گو محبت و یا حتی برقراری رابطه جنسی باشند.

دكتر امیرمسعود رستمی آماده ارائه خدمات در زمینه مشاوره خیانت‌های زناشویی به شما عزیزان می‌باشد.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *