از چه روش‌هایی در زوج درمانی استفاده می‌شود؟

طبق آمارها، بیش از نیمی از مشکلات مربوط به خانواده‌ها مربوط به مسایل ازدواج و روابط عاطفی زوجین بوده و به همین دلیل زوج درمانی به عنوان یک تخصص بهداشت روانی بسیار پرطرفدار شده است. اغلب روان‌شناسان عمدتا با زوج‌ها کار می‌کنند و اصطلاح «زوج درمانی» به تدریج جایگزین اصطلاح قدیمی‌تر «ازدواج درمانی» شده است.

زوج درمانی چیست؟

در ابتدا لازم است خاطرنشان کرد که زوج درمانی با مشاوره زناشویی متفاوت است بطوریکه در مشاوره زناشویی تمرکز جلسات درمان بر رابطه زناشویی است ولی در زوج درمانی تاکید بر برطرف نمودن و درمان مشکلات رفتاری یکی از زوجین و یا هردوی آنهاست.
زوج درمانی بر مشکلاتی که بین زن و شوهر موجود است، تمرکز می‌کند. به عنوان مثال، اگر شما بصورت مداوم با همسر خود مشاجره می‌کنید، احتمالاً بصورت مزمنی مضطرب، عصبانی یا افسرده (یا هر سه اینها) هستید. یا اگر در کنترل رفتار خود دچار مشکل می‌باشید، با همسرتان نیز بیشتر مشاجره خواهید نمود.

متخصص روان‌شناسی در زوج درمانی روان‌شناس به زوجین کمک می‌کند تا موارد مشکل‌زا را که باعث اختلاف در زندگی مشترکشان می‌شود، شناسایی نموده و به آنها کمک می‌کند تا با ایجاد تغییرات شناختی و رفتاری به راه حل مناسب دست یابند.

همچنین زوج درمانی بدنبال آموزش ارتباط موثر با همسر و بهتر گوش دادن به وی می‌باشد. گاهی اوقات فرآیند زوج درمانی بسیار شبیه روان درمانی فردی است و گاهی اوقات هم شبیه یک دوره مدیتیشن و گاهی نیز آموزشی است. ترکیب این سه روش است که زوج درمانی را موثر می‌سازد.

دكتر امیرمسعود رستمی آماده ارائه خدمات در زمینه مشاوره زوج درمانی به شما عزیزان می‌باشد.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *