کتاب‌های روانشناسی خانواده

خانواده به‌عنوان مهمترین نهاد اجتماعی جامعه از عوامل متعدد بیرونی و درونی تاثیر می‌پذیرد و مممکن است در درون خود با موانع، تعارضات، مشکلات، کارکردها و … مواجه گردد که شناسایی و برطرف نمودن آنها، در حوزه روانشناسی خانواده قرار می‌گیرد.

خانواده بیش از مجموعه افرادی است که در یک فضای مادی و روانی خاص به سر می‌برند. خانواده یک نظام اجتماعی و طبیعی است که ویژگی‌های خاص خود را دارد. این نظام اجتماعی مجموعه‌ای از قواعد و اصول را ابداع و برای اعضای خود نقش‌های متنوعی تعیین می‌کند. علاوه بر این، خانواده از یک ساختار نظام‌دار برخوردار است و روش‌های مذاکره و مسئله گشایی مفصلی را در اختیار دارد که به آن اجازه می‌دهد تا تکالیف مختلفی را با موفقیت به انجام برساند. عملکرد خانواده در اصل اشاره به ویژگی‌های سیستمی خانواده دارد. به بیان دیگر عملکرد خانواده یعنی توانایی خانواده در هماهنگی یا انطباق با تغییرت ایجاد شده در طول حیات، حل کردن تعارض‌ها، همبستگی میان اعضا و موفقیت در الگوهای انضباطی، رعایت حد و مرز میان افراد و اجرای مقررات و اصول حاکم بر این نهاد با هدف حفاظت از کل نظام خانواده.

کتاب‌های روانشناسی خانواده قصد دارد به پایداری خانواده کمک و در راستای رفع موانع ثبات خانواده اقدام نماید. کتاب‌های روانشناسی خانواده معمولا به مفاهیم مرتبط با خانواده پرداخته و اغلب آنها به بررسی آسیب‌های اجتماعی تهدیدکننده خانواده می‌پردازند.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *