موضوع: بیماری های سخت درمان، قسمت اول

تاریخ: 1397/09/13

 

کارشناس: دکتر کاترین فکری

مجری: امیرمسعود رستمی

خلاصه برنامه:

برای کمک به فرد برای پیدا کردن معنای منحصر به فرد زندگی خویش می شود از این سوالات استفاده کرد که کدام دستاورد، شخص، نقل قول یا موضوع انتخابی، در شرایط مختلف برایشان مهم بوده است و چه ارزش هایی موجب این اهمیت شده است و برمبنای آن سلسله مراتب ارزش ها و سپس اهداف تعیین شود.

غیر از معنادرمانی، می شود از روش های ریلکسیشن و تن آرامی، تصویرسازی، تمرین رها کردن فکر و خود هیپنوتیزمی با کمک پنج انگشت، برای کمک به بهبود حال مراجعان استفاده کرد.

نظریه های شناختی نیز می توانند در این زمینه کمک کننده باشند. برای استفاده از آن باید حداقل یک خطای شناختی تشخیص داده شود مانند استدلال هیجانی، باید و نباید، تعمیم و … و بعد از آن با استفاده از تکنیک هایی مانند تحلیل سود و زیان، جدول خطاهای شناختی و … با آن مقابله شود.

برای کمک به خانواده فرد مبتلا به بیماری می توان نظریه انتخاب گلاسر بهره گرفت که شامل انتخاب فکر و عمل، فیزیولوژی و احساس، شناخت خواسته ها، ارزیابی رفتار فعلی توسط فرد و برنامه ریزی برای تغییر رفتار است.

سوگ نوعی غم اندوه و مصیبت به فقدان یا مرگ است و علایم جسمی، احساسی، شناختی، رفتاری و معنوی دارد و مراحل سوگ شامل ناامیدی حاد، حسرت شدید، آشفتگی، یاس و سازمان یابی مجدد است و به شکل بهنجار و نابهنجار تقسیم می شود. برای کمک به طی فرایند سوگ می باید:

  • کمک شود فرد، فقدان را بپذیرد.
  • به احساساتش بدون قضاوت، کلمات کلیشه ای و کوچک شمردن غمش گوش بدهد.

توام با درک و همدلی، آگاهی فرد نسبت به ارزشمندی زندگی اش و با ایجاد معنای منحصر به فرد خود و تکنیک هایی مثل خط عمر افزایش یابد.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *