برون گرا هستید یا درون گرا؟

شخصیت انسانها براساس نحوه ارتباط آنها با اطرافیانشان به دودسته تقسیم می شود: برون گرا و درون گرا که هردوی آنها کاملا طبیعی و نرمال بوده و تنها در نحوه رفتارشان تفاوت وجود دارد. برون گرایان به سوی جهان عینی و درونگرایان به سوی جهان ذهنی و غیرعینی تمایل دارند. شناخت هردو نوع از شخصیت ها می تواند به ما در نحوه ارتباط با آنها یاری رساند و اینکه قبل از هرچیز بدانیم خودمان از کدام نوع از شخصیت های برون گرا و درون گرا برخوردار هستیم.

ویژگی های شخصیتی برون گراها:

شخصیت های برون‌گرا انرژی خود را از محیط بیرونی میگیرند و این انرژی را به همان سمت هم متمرکز می‌کنند. به همین دلیل است که برون‌ گراها معمولاً دوستان و معاشران زیادی دارند. برون‌گرایی رفتاری است که با دیدگاه عینی و خارجی مشخص شده و با فعالیت عملی بالاتری همراه است، افراد برون‌گرا از آمادگی کمتری برای تسلط بر نفس خویش برخوردارند. معمولا نسبت به افراد درونگرا اعتماد به نفس بالاتری دارند و بودن در جمع و فعالیت های گروهی را بر فعالیت های انفرادی ترجیح می دهند.

نحوه فکر کردن برون‌گراها نیز بسیار جالب است، آن‌ها عادت دارند با صحبت کردن فکر کنند. به بیانی دیگر آن‌ها افکارشان را با صدای بلند بیان می‌کنند. این افراد تمایل زیادی دارند که ابتدا صحبت کنند و سپس به صحبت‌هایشان فکر کنند.

بطور خلاصه این ویژگی ها عبارتند از:

۱- علاقه مند به وقایع پیرامون خود

۲- رو راستی و پرحرفی

۳- مقایسه عقاید خود با دیگران

۴- اهل عمل و پیشقدمی در کارها

۵- آسانی در دوست یابی و کار گروهی

۶- بیان افکار و عقاید خود

۷- علاقه مند به افراد جدید

۸- ترس از قطع ارتباط با اطرافیان و ترس از تنهایی

9- ریسک پذیری بالا

10- تصمیم گیری سریع

 

ویژگی های شخصیتی درون گراها:

درونگرایی به معنای توجه و علایق به دغدغه‌های فردی و احساسات، افکار و دنیای درونی است. با وجودی که اصطلاح درونگرایی در بسیاری از مدلها و نظریه‌های شخصیت شناسی به کار می‌رود، اما همه‌ این نظریه‌ها معنای یکسانی برای این مفهوم قائل نیستند. موازی با تعریف‌های متنوع از درونگرایی، در ادبیات عمومی و میان مردم هم این واژه یک معنای روزمره پیدا کرده است. ساده‌ترین تعریفی که عموم مردم از درونگرایی می دانند، ساکت نشستن و منزوی بودن و گوشه‌گیری است.

علی رغم بحث‌ها و گفت‌وگوهای بسیار، درونگرایی اغلب یکی از ویژگی‌های شخصیتی است که درک و تفسیر نادرستی از آن به‌وجود می‌آید. اخیرا در سال ۲۰۱۰، موسسه روان درمانی امریکا حتی شخصیت درونگرا را به عنوان یک اختلال شخصیتی معرفی کرده و آن را در فهرست راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی قرار داد. 

بطور خلاصه این ویژگی ها عبارتند از:

۱- عدم علاقه به صحبت درباره موضوعات کم اهمیت

افراد درونگرا در مورد مسائل بی‌اهمیت و پیش پا افتاده صحبت نمی کنند و موجب ناراحتی آنها می شود و علت دوری افراد درونگرا از گفت‌وگوهای بی‌اساس پیرامون موضوعات پیش پا افتاده و بی‌اهمیت به دلیل تنفر آنها از دیگران نیست بلکه آنها از حصار و مانعی که توسط این قبیل گفت‌وگوها بین انسان‌ها به‌وجود می‌آید، ناراضی هستند و از آن دوری می‌کنند.

2- هدف متفاوت در مهمانی ها

افراد درون گرا برخی اوقات از رفتن به مهمانی لذت میبرند اما احتمالا دلیل آنها برای رفتن به مهمانی این نیست که از دیدن افراد حاضر در آنجا لذت می برند. بیشتر افراد درونگرا ترجیح می‌دهند که در مهمانی‌ها با افرادی وقت بگذرانند که آنها را می‌شناسند و با آنها احساس راحتی می‌کنند و کمتر پیش می‌آید که هدف یک فرد درونگرا از رفتن به جشن یا میهمانی دیدن دیگران باشد.

3- احساس تنهایی در جمع

افراد درونگراهی اغلب اوقات در جمع دورهمی و فعالیت‌های گروهی، حتی در میان افرادی که آنها را می‌شناسند، احساس غربت یا تنها بودن تجربه می کنند. افراد درونگرا افرادی هستند که دوستانشان یا فعالیت‌های پیشنهادی، هدایت جمع را به‌دست بگیرند و کمتر پیش می‌آید که برنامه‌های خود را در جمع اجرا کنند.

 4- علاقه شدید به مفاهیم عمیق

افراد درونگرا اشتیاق و علاقه شدیدی به بحث‌های فلسفی و عشقی داشته و   کتاب‌ها و فیلم‌های تامل برانگیز توجه آنها را بسیار جلب می کنند. افراد درونگرا دوست دارند که به عمق بروند و در اعماق سفر کنند.

5- پریشانی ذهن

ذهن افراد درونگرا به راحتی پریشان و آشفته می‌شود و با کوچکترین محرکی در شرایط و محیط غرق می‌شوند. افراد برونگرا در مقایسه با افراد درونگرا از انجام کارهای یکنواخت بیشتر خسته و کلافه شده و شاید علت چنین پدیده‌ای را بتوان میل و اشتیاق شدید آنها به سطوح بالایی از محرک‌ها دانست. در مقابل، افراد درونگرا راحت تر از افراد برونگرا مضطرب و پریشان می‌شوند و به این ترتیب محیط‌های نسبتا یکنواخت و عاری از محرک را ترجیح می‌دهند.

6- لذت از بیکاری و تنهایی

اگرچه تنها ماندن در خانه و نوشیدن چای و خواندن روزنامه ممکن است یک فرد برونگرا را خسته و کلافه کند اما از نظر یک فرد درونگرا چنین مواقعی لازم و رضایت بخش هستند و به آن مانند  شارژ شدن باتری خود نگاه می کنند.

7- قابلیت سخنرانی بالا

افراد درونگرا خجالتی نیستند و به راحتی می توانند برای 500 نفر سخنرانی کنند و مجریان بسیار خوبی می شوند ولی در مقابل دیدار با گروه های بزرگ و معاشرت های فردی برایشان یک چالش بزرگ است.

8- توجه به جزییات

افراد درون گرا به دلیل غرق شدن در اعماق مفاهیم و موضوعات، بسیار حساس بوده و به جزییاتی توجه می کنند که ممکن است کسی آنها را نبیند. تحقیقات نشان می‌دهند که فعالیت مغز در هنگام پردازش اطلاعات بصری در افراد درونگرا بیشتر از افراد برونگرا است.

9- کُل نگر بودن

افراد درون کرا درحالیکه بسیار به نکات ریزی توجه می کنند ولی اغلب به مفاهیم کلی علاقه داشته و از بحث های انتزاعی لذت فراوان می برند و تمرکز کمتری بر حقایق و جزییات نشان می‌دهند.

10- درمیان نگذاشتن اطلاعات شخصی خود با دیگران 

درباره مسائل و مشکلات شخصی خود با دیگران صحبت نمی کنند.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *