ویژگی های کارمندان موفق کدام اند؟

ویژگی های کارمند موفق:

بسیاری از مدیران در هنگام انتخاب کارمند موفق برای کسب و کار خود به سوابق کاری و یا تحصیلی فرد توجه دارند و  از بسیاری از ویژگی های مهم یک کارمند موفق غافل هستند. این عوامل عبارتند از:

1- توانایی در برقراری ارتباط موثر

مهارت برقراری ارتباط در کارمندان موفق بسیار عامل برجسته ای است زیرا توسط این مهارت می تواند با کارفرما، مشتری، ارباب رجوع و سایر افراد صحبت کند، نیاز آنها را متوجه شود برای رفع آن حرکت نماید.حقيقتاً ايجاد روابطي موثر كه منجر به تجارتي موفق گردد، كار مشكلي نيست. اين كار به يك تنظيم ذهني نياز دارد. يعني مي بايست موانعي كه در مسير گسترش روابط مورد نياز پيش مي آيد از ميان برداشت.مسلم است كه هدف از تلاش براي ايجاد ارتباط، در نهايت اين است كه بتوانيم با هم و در كنار هم كاركنيم، اما براي رسيدن به چنين هدفي مي بايست به دیگران و حرفهایشان توجه کنیم. كليد دست يافتن به چنين چيزي در «صبور بودن» و «كنجكاو بودن» است و براي پي بردن به اين نكته كه هنگام كار با ديگران چگونه مي توان رابطه اي موفق برقرار كرد، مي بايست زمان صرف كرد. كافي است، به حرفهاي آنها توجه كنيم، آنگاه به خوبي درخواهيم يافت كه به چه چيز نياز دارند.

2- توانایی در انجام کارِ گروهی 

در بسیاری از مشاغل و موسسات انجام کار تیمی اساس کار بوده و کمتر به سلسله مراتب اهمیت می دهند. کارمند موفق می تواند با همکاران و مدیران خود همکاری و مشارکت نموده و به ابراز عقاید و ایده های خود بپردازد و همچنین گوش شنوا برای شنیدن ایده های سایرین نیز داشته باشد و در صورتیکه فرد دارای رفتار سلطه جویانه و تک روی باشد، قطعا از گروه کنار گذاشته می شود.

3- مقابله با مشکلات

فضاهای کاری در مشاغل مختلف متفاوت است در نتیجه مشکلات جدید و متعددی ایجاد می شود و کارمندان موفق کسانی هستند که توانایی رویارویی با این موانع و حل مشکلات را دارند و نسبت به مشکلات بی تفاوت یا وحشت زده نیستند و بار مسئولیت را به دوش می کشند و می توانند تهدیدها را به فرصت تبدیل نمایند.

4- بالا بودن انگیزه

کارمندان موفق دارای انگیزه بالایی هستند، به ظاهر خود در محیط کار اهمیت می دهند، سرموقع کار را شروع کرده و به آن خاتمه می دهند و سعی می کنند میزان رضایت شغلی خود را افزایش دهند. کارمندان موفق با انگیزه فراوان به دنبال راهکارهای جدید و خلاقیت هستند و در صورت مرتکب شدن به اشتباه آن را می پذیرند.

5- توانایی برنامه ریزی

یک کارمند موفق قطعا برای خود برنامه داشته تا بتواند با حداکثر توانش به بهترین کارایی دست یابد. این برنامه ریزی شامل کارهای روزانه و نیز وظایف شغلی می باشد تا فرد بتواند به بهترین نحو از زمان خود بهره ببرد.

6- انعطاف پذیری 

محیط کاری همواره با تغییر و تحولات زیادی رو به رو می شود و کارمند موفق توانایی تطبیق سریع با محیط را دارد. کارمند خوب به سرعت با سایر همکاران ارتباطی مفید و موثر برقرار می کند و در مواقعی که سایرین به کمک او نیاز دارند، به آن ها یاری می رساند.

7- تمایل به یادگیری 

تحقیقات نشان می دهد که 63 درصد از کارمندان به بازآموزی و ارتقای مهارت های شغلی خود اقدام کرده اند و بخش زیادی از آن ها بعد از ورود به بازار کار دیگر به فکر ترقی نیستند؛ اما توجه به این موارد بسیار مهم است، چون هم باعث ارتقای درجه می شود هم به شما حس بهتری نسبت به شغلتان می دهد.

8- مدیریت زمان 

مدیریت زمان از اساسی ترین مهارت های یک کارمند موفق است چون گاهی اوقات از دست دادنِ وقت عواقب جبران ناپذیری دارد و در این برهه، زمان بسیار ارزشمند است؛ مثلا هنگامی که باید کار در موعد مقرر تحویل داده شود، در این مواقع آرزو می کنیم کاش اندکی بیشتر زمان داشتیم؛ پس باید بدانیم چه زمانی می باید سخت کار کنیم و چه زمانی را به استراحت بپردازیم. 

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *