ویژگی های خانواده موفق

خانواده، کوچک‌ترین و مهم‌ترین نهاد جامعه است که تأثیر انکارناپذیری بر کل جامعه دارد. افرادی که در خانواده پریشان و آشفته رشد می‌کنند، نه والدین خوبی خواهند شد و نه فرد مفیدی برای جامعه. داشتن یک خانواده موفق و متعادل، اتفاقی نیست. تمام خانواده های موفق، دائما بر روی روابط و نقاط ضعف‌شان کار می‌کنند. یادتان باشد روابط خانوادگی، درست مانند یک گیاه، به رسیدگی نیاز دارند. خانواده موفق بعنوان یک منبع عاطفی، عشق و امنیت بوده و حل مساله و از بین بردن چالش ها را آسان تر نموده و کودکان مورد تشویق و حمایت والدین بوده و استعدادشان بهتر شکوفا می شود. روابط خانوادگی مهم هستند، اما خانواده های موفق خودبه‌خود به‌وجود نمی‌آیند و اگر می‌خواهیم خانواده شادی داشته باشیم، باید سخت تلاش کنیم و یکی از بهترین راه‌های تقویت خانواده، آگاهی از ویژگی‌های خانواده موفق است. هنگامی که بفهمید خانواده سالم و موفق چگونه است، متوجه خواهید شد که روابط خانوادگی شما به چه تغییراتی نیاز دارد. 

ویژگی های خانواده موفق:

1- وفاداری

نسبت به یکدیگر وفاداری دارند. این اصل را هدف خود می‌دانند و هم دیگر را به وفادار بودن به خانواده تشویق می کنند. خانواده موفق در شرایط بد یا ناخوشایند، همدیگر را رها نمی‌کنند. آنها عهد بسته‌اند در هر شرایطی کنار هم بمانند و به یکدیگر کمک کنند. خانواده‌های موفق به‌جای آنکه اجازه بدهند سختی‌ها، روابط‌شان را نابود کند، برای حل مشکلات‌شان با یکدیگر همکاری می‌کنند.

بسیاری از اوقات، زندگی آن‌طور که دوست دارید، پیش نمی‌رود و این تعهد است که به عبور شما از این مشکلات کمک می‌کند. تعهدی که شما را وادار می‌کند در هنگام سختی‌ها، همچنان همسرتان را دوست داشته باشید یا به والدین‌تان احترام بگذارید. 

2- خانواده اولویت اول

با وجود ساعات کاری طولانی، فعالیت‌های مدرسه و کارهای گذراندن اوقات فراغت با خانواده می‌تواند دشوار باشد ولی خانواده‌های موفق، همیشه برای باهم‌بودن وقت پیدا می‌کنند و اولویت اولشان خانواده شان است. هنگامی که با اعضای خانواده وقت می‌گذرانیم، با رفتارها و کارهایمان نشان می‌دهیم که برایشان ارزش قائل هستیم و به آنها اهمیت می‌دهیم. این باعث می‌شود که احساس صمیمیت در میان اعضای خانواده بیشتر و پیوندهای خانوادگی تقویت شوند. با هم غذا خوردن، بازی کردن، رفتن به گردش، تماشای مسابقات ورزشی، لذت بردن از فعالیت‌های تفریحی و غیره، از جمله کارهایی هستند که می‌توانید همراه با خانواده انجام بدهید، اما بهترین کار این است که برای اعضای خانواده‌تان وقت بگذارید، بدون اینکه چیزهایی مانند تلویزیون، هدفون‌های موسیقی، بازی‌های ویدئویی و تلفن‌های هوشمند، حواس‌تان را پرت کنند. 

3- اعتماد

اعضای یک خانواده موفق به هم اعتماد داشته و از این اعتماد سوء استفاده نمی کنند. 

4- ارتباط سازنده و موثر با یکدیگر

خانواده موفق خانواده ای است که اعضاء آن بطور وثر و سازنده با یکدیگر ارتباط داشته و به صحبت و همفکری باهم می گردازند و بدنبال یافتن راه حل و حل مشکلات خود هستند. با هم اتحاد دارند و در مسایٔل مختلف، با گفتگو و مشورت به تفاهم می رسند و سعی می کنند اگر سوء تفاهم به وجود آمد، آن را در درون خود حل کنند. پیدا کردن زمانی برای گفت‌وگو، فقط نیمی از مسئله است. خانواده‌های موفق، بر بهبود مهارت‌های ارتباطی سازنده نیز کار می‌کنند؛ یعنی یاد می‌گیرند صادق باشند اما درعین‌حال رفتاری دوستانه داشته باشند، به‌گونه‌ای با هم صحبت می‌کنند که به‌جای تضعیف طرف مقابل، اعتماد به نفس او را افزایش بدهند، به‌دقت و بدون حواس‌پرتی به حرف‌های یکدیگر گوش می‌کنند، در زمانی که طرف مقابل در حال صحبت کردن است، حرفش را قطع نمی‌کنند یا قضاوتش نمی‌کنند. با تمرین کردن و آموختن مهارت‌های ارتباطی، اعضای خانواده نشان می‌دهند که به یکدیگر احترام می‌گذارند و واقعا به‌هم علاقه دارند. 

5- احترام به عقاید و سلایق یکدیگر

در خانواده موفق هر عضو به صورت جداگانه دیده می شود و قبول دارند که هر فرد توانایی خاصی دارد و از مقایسه اعضا با هم خودداری می کنند.

6- گذشت و بخشش

خطا، کج فهمی و آسیب دیدن قسمتی از زندگی است. ممکن است اعضای خانواده این مشکلات را درست کنند. در خانواده موفق، افراد با تکیه بر اینکه بخشش از بزرگان است، یکدیگر را می بخشند و به هم کمک می کنند تا اعضا بتوانند تجربیات بد گذشته را فراموش کنند و سرمشق آینده قرار دهند. با این عمل عشق بین اعضا زیاد می شود و دوستی و اتحاد را بین هم دیگر تقویت می کنند.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *